Μοσχάρι κοκκινιστό με κρεμμύδια, καρότα και πατάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες

Για 4 άτομα

 

Υλικά

 

1200 γραμμάρια μοσχάρι χτένι κομμένο σε μερίδες

4 κρεμμύδια κομμένα στα 4

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

4 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλιά αλεύρι

200 ml κόκκινο κρασί

1 κουταλάκι πελτέ τομάτα

4 τομάτες ψιλοκομμένες

400 γραμμάρια τομάτα κονκασέ

400 ml ζωμό μοσχάρι

1 φύλλο δάφνης

2-3 κόκκους μπαχάρι

4 καρότα κομμένα σε φέτες

3 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.

Θωρακίζετε το μοσχαρίσιο χτένι καλά από όλες τις πλευρές να πάρει ωραίο χρώμα.

Αφαιρείτε το μοσχάρι από την κατσαρόλα, αφήνοντας μέσα τα λιπαρά, προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα καρότα και τα σοτάρετε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτετε πάλι το μοσχάρι, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο το αλεύρι.

Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και προσθέτετε τον πελτέ τομάτας, τις ψιλοκομμένες τομάτες, την τομάτα κονκασέ, τον ζωμό μοσχάρι, το φύλλο δάφνης, τους κόκκους μπαχάρι, τις πατάτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τo φαγητό να σιγοβράσει, σκεπασμένο για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.

Όταν το μοσχάρι είναι έτοιμο το αποσύρετε από την φωτιά, πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.

ΠΑΝΩ