Μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος με αρωματικό βούτυρο και ψητά βουτυράτα λαχανικά

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 10-12 λεπτά

Για 4 άτομα

 

Υλικά

 

4 μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος

6 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές βούτυρο

½ κουταλάκι ροζ πιπέρι / ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι / ½ κουταλάκι πράσινο πιπέρι

4 μικρά κόκκινα κρεμμυδάκια κομμένα στην μέση

16 baby πατάτες βρασμένες

20 τοματίνια

2 κλωναράκια δενδρολίβανο φρέσκο

Για το αρωματικό βούτυρο:

125 γραμμάρια

Ξύσμα από 1 λάιμ

Χυμό από 1 λάιμ

½ σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη

2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο / 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο / 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Τοποθετείτε σε ένα ταψί τα λαχανικά μαζί με ελαιόλαδο και βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου για 10-12 λεπτά.

Για το αρωματικό βούτυρο χτυπάτε σε ένα μίξερ όλα τα υλικά και τέλος προσθέτετε τα μυρωδικά.

Τυλίγετε το βούτυρο ρόλο σε μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο.

Αλείφετε  τις μοσχαρίσιες με ελαιόλαδο, τις πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις ψήνετε σε ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 8-10 λεπτά συνολικά, γυρνώντας τες ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στα μισά του ψησίματος προσθέτετε τα πιπέρια και στο τέλος τοποθετείτε λίγο αρωματικό βούτυρο.

Σερβίρετε τις μοσχαρίσιες με αρωματικό βούτυρο και τα λαχανικά.

ΠΑΝΩ