Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο με πράσο, καρότα, πιπεριές και σκόρδο

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 35-40 λεπτά

Για 4 άτομα

 

Υλικά

 

12 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο

6 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές βούτυρο

3 πράσα μόνο το λευκό μέρος

3 καρότα

1 πράσινη πιπεριά κέρατο

1 πιπεριά Φλωρίνης

3 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλιά αλεύρι

150 ml λευκό κρασί

400 ml ζωμό κοτόπουλο

2 κουταλάκια φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα πράσα και τα καρότα σε ροδέλες, την πράσινη πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης σε μπαστουνάκια και τα σκόρδα στην μέση.

Τοποθετείτε μία αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα 3 κουταλιές ελαιόλαδο.

Θωρακίζετε πολύ καλά τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο και από τις 2 μεριές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Όταν τα φιλέτα πάρουν καλό χρώμα τα αποσύρετε από την κατσαρόλα και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.

Ξαναβάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο.

Σοτάρετε τα πράσα μαζί με τα καρότα, την πράσινη πιπεριά, την πιπεριά Φλωρίνης και τα σκόρδα για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς για να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.

Προσθέτετε πάλι στην κατσαρόλα τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να μην φαίνετε άλλο το αλεύρι.

Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλό, το φρέσκο ψιλοκομμένο δενδρολίβανο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Χαμηλώνετε την φωτιά, μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο με τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.

 

ΠΑΝΩ