Χοιρινές μπριζόλες λαιμού μαριναρισμένες με κύμινο, κουρκουμά, τομάτα και κρεμμύδι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Για 2 άτομα

 

Υλικά

 

4 χοιρινές λαιμού

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλάκι κύμινο

2 κουταλάκια κουρκουμά

2 τομάτες

2 μέτρια κρεμμύδια

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Με ένα τρίφτη στο χοντρό μέρος τρίβετε τις τομάτες και τις τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά υγρά.

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε πολύ καλά το κρεμμύδι.

Στο ίδιο ξύλο κοπής τοποθετείτε τις χοιρινές λαιμού, τις αλείφετε με το ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με το κύμινο, τον κουρκουμά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις αλείφετε πολύ καλά.

Τοποθετείτε τις μπριζόλες λαιμού σε ένα μπολ μαζί με την τριμμένη τομάτα και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε τις μπριζόλες στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες.

Όσο περισσότερο αφήνετε τις μπριζόλες στην μαρινάδα τόσο το καλύτερο με μέγιστο χρόνο παραμονής τις 12 ώρες.

Αποσύρετε τις μπριζόλες από την μαρινάδα και τις τινάζετε ελαφρώς.

Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.

Θωρακίζετε τις χοιρινές και από τις δύο μεριές καλά, χαμηλώνετε την φωτιά και ψήνετε τις μπριζόλες γυρνώντας τες συχνά.

Όταν οι μπριζόλες είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το τηγάνι, τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο και τις αφήνετε να ξεκουραστούν λίγο πριν τις κόψετε.

Μπορείτε να συνοδέψετε τις μπριζόλες με ψητά λαχανικά.

 

ΠΑΝΩ