Χοιρινό με κάρυ και κρεμμύδια

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 35-40 λεπτά

Για 4 άτομα

 

Υλικά

 

1 κιλό χοιρινό λαιμό Μπούμπας

750 γραμμάρια κρεμμύδια

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

3 κουταλιές κάρυ

4 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές βούτυρο Lurpak 125

1 κουταλιά αλεύρι

150 ml λευκό κρασί

500 ml ζωμό κοτόπουλο

150 γραμμάρια γάλα καρύδας

1 κουταλιά θυμάρι ψιλοκομμένο

500 γραμμάρια ρύζι basmati

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια στα 4 και μετά σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε το σκόρδο.

Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τον χοιρινό λαιμό σε μεγάλες μπουκιές.

Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Θωρακίζετε τα κομμάτια του χοιρινού καλά από όλες τις πλευρές, να πάρουν καλό χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Όταν το χοιρινό είναι έτοιμο το αποσύρετε από την κατσαρόλα και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί το σκόρδο για 3-4 λεπτά, προσθέτετε το κάρυ μαζί με 1 κουταλιά βούτυρο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.

Προσθέτετε τα κομμάτια του χοιρινού, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε το αλεύρι.

Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλου μαζί με το γάλα καρύδας, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 35-40 λεπτά.

Όση ώρα μαγειρεύετε το χοιρινό, τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε το basmati για 7-8 λεπτά.

Όταν το basmati είναι έτοιμο το σουρώνετε, το τοποθετείτε σε πάλι στο κατσαρολάκι, προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει .

Όταν χοιρινό είναι έτοιμο και η σάλτσα έχει δέσει, προσθέτετε το ψιλοκομμένο θυμάρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και αποσύρετε από την φωτιά.

Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα το ρύζι basmati και από πάνω το χοιρινό με κάρυ.

ΠΑΝΩ