Χοιρινές μπριζόλες λαιμού με σαλάμι Μιλάνου, πορτοκάλι και πετιμέζι

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 12-14 λεπτά

Για 2 άτομα

 

Υλικά

 

2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού Μπούμπας

2 κουταλιές ελαιόλαδο

120 γραμμάρια σαλάμι Μιλάνου κομμένο σε κυβάκια Μπούμπας

2 κουταλιές βούτυρο light Lurpak

1 κουταλιά καστανή ζάχαρη

120 ml χυμό πορτοκάλι

1 κουταλιά πετιμέζι

1 κουταλάκι γλυκό μπούκοβο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.

Θωρακίζετε καλά τις χοιρινές λαιμού και από τις 2 μεριές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτετε το σαλάμι Μιλάνου και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 2-3 λεπτά, γυρνώντας ξανά τις χοιρινές λαιμού.

Πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλο 1 λεπτό.

Σβήνετε με τον χυμό πορτοκαλιού, προσθέτετε το πετιμέζι μαζί με το γλυκό μπούκοβο και τέλος το βούτυρο συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι το βούτυρο να δέσει την σάλτσα.

Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τις χοιρινές λαιμού μαζί με λευκό σπυρωτό ρύζι.

 

ΠΑΝΩ mpoumpas.gr
Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Κοινοποιούμε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη διαφήμιση και την ανάλυση. View more
Cookies settings
Αποδοχή
Άρνηση
Πολιτική απορρήτου και cookies
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Save settings
Cookies settings