Μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος με σάλτσα verde

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά

Για 2 άτομα

 

Υλικά

 

2 μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Ανθό αλατιού

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την σάλτσα verde:

½  σκελίδα σκόρδο

1 κουταλιά κάπαρη

2 μικρά αγγουράκια τουρσί

2 κουταλιές φρέσκο βασιλικό

2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο

2 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό

2 κουταλιές baby ρόκα

1 κουταλάκι μουστάρδα

1 κουταλιά λευκό ξύδι βαλσαμικό

6 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

 

Για την σάλτσα verde σε ένα ξύλο κοπής τοποθετείτε το σκόρδο, την κάπαρη, αγγουράκια τουρσί μαζί με τα φρέσκα μυρωδικά και την baby ρόκα και ξεκινάτε να ψιλοκόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Μετά από λίγο προσθέτετε και την 1 κουταλιά μουστάρδα και συνεχίζετε να ψιλοκόβετε.

Όταν όλα έχουν κοπεί πολύ ψιλά, προσθέτετε σιγά-σιγά το μισό ελαιόλαδο συνεχίζοντας να ψιλοκόβετε μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.

Όταν είναι έτοιμη την τοποθετείτε σε ένα μπολ, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε.

Τοποθετείτε ένα ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.

Αλείφετε τις κόντρα γάλακτος με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με τον ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ψήνετε τις κόντρα γάλακτος για συνολικά 10 λεπτά, ανάλογα και με το πάχος τους, και από τις 2 μεριές.

Όταν οι μπριζόλες είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το τηγάνι και τις αφήνετε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά, τις κόβετε σε κάθετες λωρίδες και τις σερβίρετε με 2-3 κουταλιές σάλτσα verde από πάνω.

ΠΑΝΩ mpoumpas.gr
Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Κοινοποιούμε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη διαφήμιση και την ανάλυση. View more
Cookies settings
Αποδοχή
Άρνηση
Πολιτική απορρήτου και cookies
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Save settings
Cookies settings